dimecres, 7 de març de 2012

Ada Lovelace

Ada Augusta Byron  King ( Londres, 10 de dessembre de 1815 - 27 de novembre de 1852 ) Va ser una gran informàtica i matemàtica. Va ser la primera programadora en la història dels computadors. Va col·laborar amb Charles Babbage en la creació d'una màquina capaç de fer equacions diferencials.
La curta vida de Ada Lovelace ( tan sol va viure 37 anys ) va transcorrer a la primera meitat del segle XIX .
El coneiximent científic ja no era una referencia de prestigi social, sino una manera de no quedarse al marge del progrés.
Aquesta actitud va fer possible que les dones d'elevada possició social pogueren dedicar-se a l'estudi. Però les dones encara estaven lluny d'aconseguir un tracte igualitari. 
Infància
Va nàixer el 10 de desembre de 1815. Va créixer amb sa mare, que no volia que la seua filla fora poetessa, com son pare. Aleshores, la va orientar cap al món de les ciències.
En la seua infància es va interessar també per la música, i va tocar el piano, l'arpa i el violí.

Adolescència
Als 17 anys va conèixer un personatge molt important en la seua vida: Mary Sommerville, una gran matemàtica.
Uns anys després es va casar amb William King, i va passar de ser Ada Augusta Bryon a Ada Lovelace.
Va tenir 3 fills i 1 filla, la seua filla va seguir els passos de sa mare.

Últims anys de vida
En els ultims anys de vida de Ada Lovelace va tindre crisis nervioses. A més, tenia molts deutes i la seua salut cada vegad era pitjor. Per allunyar els dolors, va tomar alcohol i drogues ( prenia una barreja de cervesa, brandy, opi i morfina ) que no més feien que la seua salut fora pitjor de lo que era abans.
Al final, va aconseguir deixar l'alcohol i les droges, però es va aficionar a les apostes, en concret a les carreres de caballs.
Va morir el 27 de novembre de 1852, amb sol 37 anys, els mateixos que va viure son pare. Va morir per un càncer  d'uterí. Ada Lovelace va coneixer a: David Brewster ( físic britànic ), Charles Wheatstone ( inventor britànic ) i Charles Dickens ( novel·lista anglès ).
Moltes dones han realitzat grans aportacions  a l'informàtica, però tan sol Ada Lovelace té un llenguatge de programació amb el seu nom: Ada.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada