divendres, 9 de març de 2012

ELLEN OCHOA


ELLEN OCHOA: LA PRIMERA DONA ASTRONAUTA D'ORIGEN HISPÀ

Naiximent:
Va néixer a Califòrnia el 10 de maig de 1958.


DADES INTERESANTS:

A l'abril de 1961 es va fer el primer vol a l'espai i Juri Gagarin va ser el primer astronauta del món. Dos anys després una ciutadana russa es va convertir en la primera cosmonauta del món: Valentina Tereshkova. Però cap altra dona va tornar a sortir a l'espai fins a 20 anys més tard, el 1982.

La majoria dels vols espacials i dels astronautes que volaven en ells eren russos o nord-americans. ELLEN OCHOA es la primera dona d'origen hispà que s'ha convertit en cosmonauta.
El seu primer projecte va ser el 1993: va estar nou dies en el transbordador "Discovery". Ha passat prop de  1000 hores en l'espai participant en 4 missions: dos viatgeS a l'Estació Espacial Internacional i dos més per estudiar el clima.

DADES I AFICIONS:

Ellen Ochoa té diverses aficions: la flauta, pilotar avions, el voleibol i  muntar a cavall.En els seus viatges a l'espai s'ha portat la seua flauta i ha pogut comprovar com es toca fora de la terra. A la cabina de la nau sona igual perquè la pressió és constant. No obstant això com no hi ha gravetat, Ellen conta que l'instrument es manté suspès sense agafar-lo amb prou feines.
Té dos fills petits i li agradaria molt que s'animaren a ser astronautes.
Li han concedit molts premis per la seva contribució a la ciència, alguns dels quals han estat per ser una dona destacada d'origen hispà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada