dijous, 8 de març de 2012

HIPATIA


Hipatia

  
 
      Es considera la primera dona matemàtica segons la història escrita nascuda prop de l'any 370 després de Crist. Filla d'un professor de matemàtica qui volia crear un ésser humà perfecte; Hipatia va ser el seu resultat. . A l'escola d'Atenes es va convertir en mestra i es va fer molt popular com matemàtica.
      Va escriure diversos documents, entre ells, Sobre el Conon Astronòmic de Diafanto on es parla d'equacions de primer i segon grau.  
     Va crear l'astrolabi i l'esfera plana. Va inventar un aparell per a l' aigua destil · lada, un per mesurar el nivell de l'aigua i un per determinar la gravetat específica dels líquids . A això se li va cridar més tard un aeròmetre o hidroscopi.
      Defensava l'heliocentrisme (teoria de Galileu Galilei, que consistia que la Terra no era el centre de l'univers, i que girava al voltant del Sol i no el sol girava al voltant de la Terra).
      Mai es va casar i Cyril la va manar a matar en l'any 415 després de Crist mentre era patriarca d'Alexandria perquè creia que seria millor servit si sacrificava a una dona verge.


                                    LORENZO  FERNÁNDEZ  SÁNCHEZ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada