divendres, 11 de maig de 2012

Tereseta La Bruixeta
FITXA
Títol: Tereseta La Bruixeta
Autor: Josep Gregori
Il.lustracions: Ferran Boscà
Editorial: Bromera
Data d'eició: abril 1995
Col · lecció: El Micalet
Nom de pàgines: 115

BIOGRAFIA
Josep Gregori Sanjuan va nàixer a Alzira el 24 d'octubre de 1959. Des de ben jove va Treballar en el món de les arts gràfiques i com a professor de valencià. Posteriorment va alternar la creació literària Amb la docència. Va Treballar de mestre. Va guanyar el Premi Ciutat de València de narrativa en dues ocasions.
Entre les seues obres publicades hi ha les novell · les:
 Romànica ficció
 La Incerta claredat de l'alba
 El recull de relats
 Llençar els cartes  
I els Narracions juvenils:
  Un segrest per Tot el morro,
  Tereseta la Bruixeta,
  De cinema, Tereseta!,
  Moguda a la biblioteca i  
  Invasió.
L'any 1986 va posar en marxa Edicions Bromera, de la qual actualment és el director.
                        

RESUM

Tereseta és una Bruixeta que va naixer bonica, AMB el nas petit Amb els cabells rubis. Un dia quan tenia nou anys anant a l'escola va sentir crits de tots els veïns que deien: - On és la meva escombra màgica?. Tots deien el mateix. Ja a l'escola, ella no feia res més que pensar en el que havia passat, llavors li va preguntar la mestra i no va saber contestar i la van castigar. En tornar a casa estava molt enfadada, ella i la seva amiga es preguntaven qui havia robat les escombres màgiques, van dir que podien haver estat els maralibins. Quan es va fer de nit, Tereseta decideix anar a per les escombres màgiques, els deixa una nota als seus pares a la nevera, va a per la seva amiga i la seva amiga li diu que no vol anar. Es va sola de la ciutat pujada en l'aspiradora màgica. Arriba a la ciutat dels humans i per a una benzinera per anar al bany, veu a un noi i li pregunta que si vol acompanyar-la a buscar les escombres màgiques, el noi li diu que si, però quan es van a marxar apareix el cuidador del noi i intenta detenir-lo, llavors Tereseta fa un conjur i es queda sense pantalons. Es van els dos junts, el noi es diu David. Paren a sopar en un lloc. Quan acaben veuen un túnel amb un cartell que posa: "A Maralibí", es fiquen en ell, quan estan dins el túnel es divideix en tres, un posa: "A Maralibí, de veritat no us enganyem" altre posa "A la ciutat de les bruixes Curruixes "i el tercer posa:" Aquest túnel no porta a cap lloc ". Tereseta diu el primer túnel és mentida, el segon no li acaba de convèncer i es van pel tercer. Al acabar el túnel hi ha un bosc, l'aspiradora màgica s'enganxa amb unes branques i cauen i perden el coneixement, quan es desperta aquesta a casa d'unes donzelles i pregunta per David, li responen que aquesta a l'habitació del costat i que encara aquesta adormit. Recuperen l'aspiradora i marxen.
 Arriben a Maralibí, allà s'amaguen i veuen com els maralibins insulten a les bruixes. Tereseta aconsegueix fer-se amiga d'ells, fan una festa i els retornen les escombres màgiques i marxen.
PROTAGONISTA
La protagonista és Tereseta, una Bruixeta que no va néixer lletja, amb berrugues ni amb nas gran, sinó tot el contrari, va néixer bonica, amb el pèl ros, el nas petit amb una cara bonica.
PERSONATGES SECUNDARIS
David, és l'amic de Tereseta, que l'ajuda a recuperar les escombres màgiques.
VALORACIÓ PERSONAL
  M’ ha agradat  perquè  em sembla molt divertit i fàcil d’entendre.
        
        

1 comentari: