divendres, 19 d’octubre de 2012

COREA DEL NORD S'ENFRONTA A UNA CRISIS ALIMENTARIA


 

COREA DEL NORD S'ENFRONTA A UNA CRISIS 
ALIMENTARIA


L'actual crisis alimentaria a Corea del Nord és pitjor que la que el règim comunista va viure en 1990, segon l'índex Global de Fam.


El GHI és un informa anual que medeix la situació alimentària a 120 països.
  En la medició d'aquest any, Corea del Nord ha aconseguit 19 punts, a pesar de la gran quantitat d'ajuda. Es tracta d'un nivell preocupant", perquè Corea del Nord ha registrat la major taxa de creixement del GHI des de 1990.
  El GHI nord-coreà va augmentar molt entre 1990 i 1996, i des d'aleshores ha tingut lleus descensos, el que, en opinió  del  IFPRI, per una economia dèbil, un excessiu gasto militar, el mal funcionament del sector agrari i la pèrdua de collites pels temporals.
  Corea del Nord s'enfronta aquest any a una crisis alimentaria derivada de les platges torrencials que aquest estiu han assolat el país asiàtic, matant a decenes de persones i arrasant els camps de cultius.
  Per ajudar a aquesta situació, Corea del Sur s'havia oferit a enviar tones d'ajuda humanitària al seu veí, però finalment el Nord ho ha rebutjat, esgrimint que no les necessitava.
  A mi m'ha cridat l'atenció aquesta noticia perquè em pareix interessant que les pluges torrencials puguin ser tan importants fins al punt de quedar-se sense menjar i que no vullga Corea del Nord ajuda del seu veí.

                                                            
LORENZO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada