dijous, 18 d’octubre de 2012

Han descobert un planeta nou

Han descobert un planeta nou


Científics de la Universitat de Yale (EEUU) han descobert un planeta rocós compost de grafit i diamant, dues vegades més gran que la Terra i amb una massa huit vegades major."La superfície d'aquest planeta pareix estar coberta per grafit i diamant en compte d'aigua i granit", va assenyalar el investigador principal, Nikku Madhusudhan, de la Universitat de Yale.
El planeta es crida 55 Cancri e, és un dels cinc planetes que orbiten al voltant d'una estrela semblant al Sol en la constel.lació de Càncer, a 40 anys llum de la Terra, relativament prop, per la qual cosa es pot veure a simple vista.

El planeta orbita tan ràpid que un any dura 18 dies, enfront del 365 de la Terra, és a més extremadament calent ja que, segons els investigadors, la seua temperatura alcança els 2148 graus centígrads.


No és la primera vegada que es descobreix un planeta de diamant, pero és el primer que se troba orbitant a una estrela similar al Sol tan aprop de la Terra i d'un tamany major. El planeta va ser observat per primera vegada l'any passat  i els científics van assumir que podría tindre una compossició similar a l'aigua, però tras investigacions determinaren que no tenia aigua. L'estudi calcula que almenys un terç de la massa del planeta podria ser diamant.

Jo crec que la tecnología avançarà molt i descobriran molts planetes, faran molts avanços per a descobrir l'espai i tots el seus misteris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada