diumenge, 21 d’octubre de 2012

LES GRUES VIATGERES


LES GRUES VIATGERESLes grues són uns animals que necessiten viatjar cada any des de terres del nord d'Europa a terras espanyoles. Durant el viatge han d'esquivar molts perills com porc senglars, rabosots i caçadors que les intenten caçar.

Cada any moltes grues vénen a passar la tardor i l'hivern en terres espanyoles. Vénen des de Noruega amb les seus cries, el que volen és estar en un lloc més calent per a poder criar els seus pollets.

 Durant el viatge fan uns trajectes molt llargs de fins a 500km sense parar a descansar.Quan passen els Pirineus i ja estan a Espanya, trien la llacuna de Gallocanta a Aragó per a descasar i poder passar la tardor tranquil·lament.

 Quan comença a fer molt de fred en la llacuna Gallocanta se'n van a terres d'Extremadura per a poder passar el que queda d'hivern.

 Trien la llacuna de Gallocanta per la seua gran varietat d'aliments disponibles per a poder menjar. Les grues són uns animals que tenen por de tot i per això quasi sempre estan alerta. Tenen diversos mètodes per a escapar dels perills, un d'aquets mètodes es tindre sempre una pota a l'aigua i altre és que algunes grues  estiguen alerta i quan hi ha algun perill donen la veu d'alarma i totes puguen escapar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada