dijous, 13 de desembre de 2012

Cròniques d'un rei


Autor: Víctor Labrado
Dibuixos: Francesc Santana
Editorial: Micalet Gàlactic

Aques llibre conta la vida de Jaume I, hasta que naix fins que mor.
A l'església més antiga de València, es diu la Seu. Hi ha tres portes: la dels Ferros, la dels Apòstols i la de l'Almonia, a la més vella de les tres, capdamunt d' aquesta porta hi ha catortze caps de pedra, set d'homes i set de dones i aquesta llegenda explica per què s'hi van esculpir els retrats d'aquests homes i dones.

El pare de Jaume primer, Pere, no s'estimava gens amb Maria de Montpeller, (la seua dona) diuen que Déu va fer que naixera Jaume perque no se soportaven ni de lluny. Com aques pais no hi havien dones van traure 7 dones  y set homes per a tenir fills per a que el pais poguera sobreviure (aquests son els caps de la Seu). 
Jaume va nàixer, li posaren Jaume posant dotze ciris (amb els noms dels dotze apòstols) i l'últim que s'apagara sería el nom del fill, i primer perque va ser un rei molt, molt important.
De xicotet el seu pare va mor en la guerra lluitant, i la seua mare també va mor. Estava entrenant per a convertirse en un gran rei, aprenen a caçar i a aguntar sense beure i sense menjar, la calor o el fred. Uns familiars seus van intentar matar al rei Jaume I, perque si el rei Jaume no hubiera naixut ells seríen els hereus de la corona. Alguns importants guerres es van unir amb ell amb els seus ejercits per a apollar a Jaume a conquerir molts terrenys. Al llarg de la segua conquiesta, uns cavallers li van traicionar i el rei Jaume va apener que no es pot fiar facilment.


No vuig contar més, ja que si ets pareix interesant no et vuig contar dellatadament la seuas conquistas i la seua vida. M'agradat perque en clase el dia del rei Jaume I, van fer un xicotet resum de la seua vida i amb aquest lliure m' he enterant més de l'història.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada