diumenge, 9 de desembre de 2012

Quina canya de tisora!

Aquest conte de Mercé Viana, tracta de un xiquet anomenat Carles que s'escapà de la Casa dels Orfes per coneixer món. En un bosc es troba una tisora màgica anomenada Conxa Reconxa que Carles la va adoptar com la seua mascota. Aquella tisora podía tallar tot.
Els dos van tindre que parar en un poble per conseguir un ofici. Li van dir que una senyora amb molt mal geni estaba buscant un jardiner. La tisora va dir que ella faría tota la faena i podríen aconseguir diners.

Quan es van presentar en aquella mansió van passar coses molt divertides. Van coneixer a cinc xiques molt simpàtiques,a qui la tisora ells va fer els pentinats més originals del món. A l'hora de podar els arbres, la tisora va fer un talls impresionants amb formes de moltes coses. A la senyora de la casa no li va agradar gens   eixos talls i es va possar a pegar crits i a reganya-li a Carles. La tisora li va tallar el mal humor, i la senyora estava contentíssima amb Carles. Van córrer rumors per tot el poble de que el nou jardiner había fet un treball tan gran que la senyora de la casa estava sempre de bon humor.

Al final Carles va dir la veritat sobre la tisora pero, com que la senyora de la casa ara era molt simpàtica, no li va importar. Carles es va anar a viure amb la cuinera, elmerit de la cuinera i la tisora. La tisora Conxa Reconxa va obrir una tenda per a retallar els dolors.
OPINIÓ:
Este llibre m'ha fet molta gràcia, per les coses que feia la tisora màgica. Es una historia molt divertida i entretinguda, m'ha agradat moltíssim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada