dilluns, 8 d’abril de 2013

L'ULL DEL LLOP            
                L'ULL DEL LLOP
    Autor: Daniel Pennac
   Editorial: Tàndem
  
   

 És la història d'un xiquet que es passa els dies mirant l'ull d'un llop que està tancat en una gàbia del zoo. Ambdós es miren fixament fins que es fan grans amics i, amb la mirada, es compten l'un a l'altre les seues respectives històries i com han arribat fins allí.
 El llop, vivia a Alaska, un dia és capturat per un grup de caçadors i ho porten en una gàbia al zoo. El llop a través del seu ull li compte al xiquet que la seua vida ha perdut interés i està trist. Vivia a Alaska, en bandada, i es passaven el temps fugint de l'home, que venia a caçar llops per a llevar-los la pell. Vivien durant una setmana en un lloc i després havien de fugir. A la nit dormien en caus de rabosots, que els deixaven adormir allí a canvi de menjar. I sempre la mateixa història. Fins que un dia el van caçar però la seua pell estava tan malament que no ho van matar, llavors ho van portar portar a un col·leccionista, però el col·leccionista no ho va voler perquè només tenia un ull. I és quan ho van portar portar al zoo.
 El xiquet vivia en África amb un mercader que viatjava molt, allí és on va aprendre sobre la vida dels animals perquè era pastor i tenia molt de temps per a observar-los i va aprendre a comunicar-se amb ells. Amb ell va aprendre diferents oficis, fins que un dia ho adopta una família que decidix emigrar a Europa, el xiquet no era feliç allí perquè els arbres estaven tancats i quasi morts, els animals també estaven tancats i el xiquet no podia entendre com havien arribat a estar així. 
El xiquet pensa que els hòmens destruïxen tot el que no els pertany. 
El llop i el xiquet es troben fora dels seus països per un mateix motiu, la intrusió de l'home i les seues conseqüències. 
És un llibre que denúncia el comportament dels hòmens i la manera en què destruïx la naturalesa.                        LORENZO  FERNÁNDEZ
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada