dilluns, 20 de maig de 2013

Vicente Blasco Ibañez.Vicente Blasco Ibáñez va ser el cosí del meu besavi, 
i per aixó, som de la mateixa familia de “Blascos”.
Evidenment, jo no el vaig conéixer, i em sembla sorprendent, que, amb la gran quantitat de Blasco que hi ha a Espanya, sigam de la mateixa familia.
Va ser un escriptor, periodista i polític espanyol. Va nàixer a València el 29 de gener 1867, i va morir a Menton, França, el 28 de gener 1928, un dia abans del seu aniversari, quan anava a complir 62 anys.


Vicente Blasco Ibáñez va ser l’últim representant del naturalisme a Espanya.
Va escriure novel·les ambientades en terres valencianes, com La Barraca, Entre Naranjos i Cañas y barro. Publicats en 1898, 1900 i 1902, respectivament. En aquestes nove·les els personatges lluiten per la seua existència, mentres estan en la miseria. Les seues novel·les, també parlen de l’odi, la vengança, la fatalitat...

Més tard, va ser polític, el lider del republicanisme a València, on
es va convertir en el polític més popular de tota València. I també en un dels més temuts per la seua capacitat per a arrosegar a la gent cap a les manifestacions, per exemple.
També anava per tota València intentant convencer a la gent amb els seus ideals, com per exemple l’oposició a la monarquia.
Al mateix temps que era polític, també escrivia, però ara a un periòdic. De fet, va crear el seu propi periòdic, "El poble",  que va tenir molt d'éxit, perquè ell escrivia més de mil articles, i també per la seua originalitat.


Aquest es un diari del poble:Vicente Blasco Ibáñez va ser un escriptor que va tenir èxit a tot el món, aixó es deu, a que per la falta de diners, va anar-se’n a París, que era la capital del món en aquell temps, per a escriu-re "best-sellers".

Vicente Blasco Ibáñez va tenir dona, María Blasco, i quatre fills, Mario, Julio César, Sigfrido i Libertad.

Blasco Ibáñez va tenir molts premis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada